+420 602 119 550

po - pá 9:00 až 18:00

Podzimní houbová polévka

Podzimní houbová polévka

Češi jsou nejvášnivějším národem houbařů. Snad každý druhý Čech se každý podzim těší, až si z lesní procházky odnese košík plný hub. Ještě, než se na houby vypravíte, si uložte náš recept na výbornou houbovou polévku, která vás v chladném počasí zahřeje. Bude se vám hodit.

Na polévku budeme potřebovat:

  • 1 lžíci extra panenského olivového oleje
  • 1 větší nadrobno nasekanou cibuli
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 220 g očištěných hub
  • 1 a ½ šálku kuřecího nebo hovězího vývaru
  • špetka tymiánu
  • špetka rozmarýnu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 lžíce mouky
  • špetka soli
  • pepř podle chuti
  • čerstvě nasekaná petrželka na dozdobení
Postupujte následovně:
  1. V malé misce smícháme zakysanou smetanu a mouku. Misku dáme na chvíli stranou.
  2. Do hrnce přidejte extra panenský olivový olej a nadrobno nakrájenou cibuli. Smažte na středním ohni dozlatova (asi 2–3 minuty).
  3. Přidejte česnek a restujte asi 10–20 sekund (česnek se nesmí spálit).
  4. Do hrnce přidejte houby. Chvíli restujte.
  5. Poté přilijte vývar a přidejte koření.
  6. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud houby úplně nezměknou (asi 3-4 minuty).
  7. Nechte mírně vychladnout (asi 2–3 minuty). Přidejte směs zakysané smetany a mouky a důkladně promíchejte.

Nezapomeňte svůj výsledek sdílet na Instagramu a nebojte se nás v příspěvku nebo story i označit – rádi vás přesdílíme!

Dobrou chuť!

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…

Diskuze

Zatím žádný příspěvek

Máte otázky k tomuto článku? Zeptejte se zde v diskuzi.

Zatím nikdo nepřišel do diskuze. Buďte .

Cookies

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.