+420 602 119 550

po - pá 9:00 až 18:00

Křupavé müsli s čokoládou

Křupavé müsli s čokoládou

Proč si kupovat přeslazené müsli, když si můžete jeho zdravější verzi jednoduše připravit doma, a ještě u toho provonět celý byt? Pojďte se s námi vrhnout na vynikající zapékané müsli s čokoládou. Jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Co budete potřebovat?

  • 500 g ovesných vloček
  • 150 g libovolných ořechů (můžete různě nakombinovat – my zvolili lískové a kešu)
  • 15 g holandského kakaa
  • 4 vaječné bílky
  • 50 g čekankového sirupu (koupíte u nás na e-shopu)
  • nasekaná hořká čokoláda nebo čokoládové pecičky
  • špetku soli

A ještě něco?

Müsli je skvělé proto, že si do něj můžete hodit všechno, co máte rádi. My doporučujeme lyofilizované ovoce, hrozinky nebo např. chia semínka.

Jaký je postup?

1. Ovesné vločky, oříšky, kakao, čekankový sirup a sůl důkladně promícháme s bílky. Směs prohněteme rukama, aby se ingredience spojily.

2. Vzniklou směs rozprostřete na pečící papír do menších hrudek a vložte do trouby vyhřáté na 120 °C.

3. Pečeme maximálně půl hodiny, dokud müsli nebude křupavé. Doporučujeme troubu opravdu hlídat a müsli promíchávat.

4. Müsli vyndáme a posypeme nasekanou čokoládou. Po vychladnutí přisypeme námi zvolené ingredience – lyofilizované ovoce, hrozinky nebo semínka.

5. Uchováváme v uzavíratelné nádobě.

Nezapomeňte si recept uložit a vyzkoušet. Nezapomeňte se s dobrotou i pochlubit na Instagramu, a pokud nás označíte, rádi vám výtvor přesdílime.

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…

Diskuze

Zatím žádný příspěvek

Máte otázky k tomuto článku? Zeptejte se zde v diskuzi.

Zatím nikdo nepřišel do diskuze. Buďte .

Cookies

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.